Tiedote 3.10.2020

Kaikissa tilaisuuksissa ja kokoontumisissa noudatettavat periaatteet:

1. Vain terveenä voi osallistua. Seurakuntalaisia ja työntekijöitä muistutetaan, että messuun tai muuhun seurakunnan kokoontumiseen ei voi tulla, jos on vähänkään oireinen, sairas tai altistunut koronavirukselle.

2. Pidetään huolta turvaväleistä. Mitä pidemmät turvavälit, sitä todennäköisemmin kaikki säilyvät terveinä, vaikka lauletaan. Myös jonotustilanteissa muistetaan 1-2 metrin turvavälit. Käytä kasvomaskia, jos turvaväliä ei voi pitää.

3. Pese käsiä tai käytä käsidesiä usein ja huolellisesti.

3. Kirkkotilan hyvä ilmanvaihto tai ulkoilmatilaisuudet. Hyvä ilmanvaihto vähentää tarttuvuutta. Laulaminen ulkotiloissa on turvallisempaa kuin sisällä. Sisätiloissa laulettaessa on syytä kiinnittää huomiota tilaisuuden kestoon ja ilmanvaihtoon (esim. läpiveto).

4. Pitkien tilaisuuksien keston lyhentäminen. Altistuminen virukselle kasvaa, jos tilaisuus kestää pitkään.

5. Ehtoollisella huolehditaan hygieniasta erityisen hyvin.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksia voidaan pitää kirkossa yhdessä seurakunnan kanssa. Niihin voi osallistua yli 50 henkeä edellyttäen riittäviä turvaetäisyyksiä ja hygieniaa. Jumalanpalveluksissa voidaan viettää ehtoollista.

Osa Kustavin seurakunnan jumalanpalveluksista on nähtävissä myös livevideoina osoitteessa: https://www.facebook.com/kustavinseurakunta
Videointeja lähetetään myös syksyllä.

Kirkolliset toimitukset

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu on yksityisella tilaisuuden järjestäjällä. Niitä koskee hygienia- ja turvaväliohjeet, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.

Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin alueen ihmisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista. Samalla kun suojaudumme ja varaudumme, valmistaudumme seurakunnan olemuksen mukaisesti olemaan ihmisten tukena. Keskusteluapua on tarjolla puhelimitse ja henkilökohtaisesti. Kaikki seurakunnan hengellisen työn tekijät ovat käytettävissä. Lisäksi Palveleva Puhelin on käytössä. Hartausohjelmia on radiossa, TV:ssä ja netissä.

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä.

Kirkkoherra Tiina Rautiainen, puh 044 700 6138 palvelee joka päivä klo 10-16. Kun tarvitset apua, soita rohkeasti.