Tiedote 19.5.2020

Jumalanpalvelukset

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat antoivat ohjeet, että jumalanpalveluksia voidaan 1.6.2020 alkaen pitää kirkossa yhdessä seurakunnan kanssa. Niihin voi osallistua yli 50 henkeä edellyttäen riittäviä turvaetäisyyksiä ja hygieniaa. Jumalanpalveluksissa voidaan viettää ehtoollista. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.

Toukokuussa Kustavin seurakunnan jumalanpalvelukset on nähtävissä livevideoina osoitteessa: https://www.facebook.com/kustavinseurakunta
Videointeja lähetetään aika ajoin myös toukokuun jälkeen.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita turvallisesta järjestämisestä. 

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu on yksityisella tilaisuuden järjestäjällä. Niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.

Riskiryhmiin kuuluvien osallistumista jumalanpalveluksiin tai muuhun toimintaan ei suositella, vaikka suositusten noudattaminen onkin itse kunkin omalla vastuulla.

Seurakunnan muut tapahtumat on peruttu.

Seurakunnan tiloihin tullessa on pestävä kädet ja/tai käytettävä käsihuuhdetta, jota on tarjolla. Sairaana ei ole syytä tulla. 

Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin alueen ihmisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista. Samalla kun suojaudumme ja varaudumme, valmistaudumme seurakunnan olemuksen mukaisesti olemaan ihmisten tukena. Keskusteluapua on tarjolla puhelimitse ja henkilökohtaisesti. Kaikki seurakunnan hengellisen työn tekijät ovat käytettävissä. Lisäksi Palveleva Puhelin on käytössä. Hartausohjelmia on radiossa, TV:ssä ja netissä.

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä.

Kirkkoherra Tiina Rautiainen, puh 044 700 6138 palvelee joka päivä klo 10-16. Kun tarvitset apua, soita rohkeasti.