Hautapaikat

Kustavin hautausmaalla on arkkuhautapaikkoja, uurnapaikkoja ja sirottelualue.

Nykyisen hautaustoimilain perusteella uusia paikkoja ei voi varata ennakkoon. Haudanhallintaoikeudet myönnetään 25 vuodeksi.

Arkkuhaudat

Kaikki arkkupaikat ovat matalapaikkoja, syvähautaa ei ole mahdollista kaivaa. Hautaamisen jälkeen koskemattomuusaika on 20 vuotta. Kukkien kuihtumisen jälkeen omaiset huolehtivat niiden poistamisesta. Kummun tasoitus ja nurmikon kylväminen paikalle on omaisten tehtävä, mutta sen voi ostaa seurakunnalta. Hautamuistomerkin voi tuoda mieluummin vasta talven jälkeen. Mikäli muistomerkki poikkeaa oleellisesti vallitsevasta käytännöstä, lupa haetaan kirkkoneuvostolta.

Uurnanlasku

Vainajan tuhka voidaan haudata aikaisintaan kahden viikon kuluttua siunauksesta. Uurnanlaskun toimittaa suntio ja pyydettäessä pappi osallistuu tilaisuuteen. Omaisilla on mahdollisuus osallistua haudan peittämiseen. Tuhka tulee haudata vuoden kuluessa tuhkaamisesta. Laki määrää, ettei tuhkaa saa jakaa osiin ja haudata eri paikkoihin.

Uurnan voi laskea myös arkkupaikkaan, vaikka koskemattomuusaika olisi voimassa. Samaan arkkuhautapaikkaan mahtuu useita uurnia.

Hautapaikkamaksut 2020

Arkkuhauta

Oman kunnan jäsenet                     130 €
Sotaveteraanit ja
miinanraivaajat puolisoineen           0 €
Muiden kuntien jäsenet                   1144 €

Uurnahauta

Oman kunnan jäsenet                     31 €
Sotaveteraanit ja
miinanraivaajat puolisoineen           0 €
Muiden kuntien jäsenet                   260 €

Haudan voimassaoloaika on 25 vuotta.

Hauta on kokonaisuus, jonka kaikkien sijojen tulee olla voimassa yhtä pitkän ajan.

Hautausmaksut 2020

Arkkuhauta  (haudan avaaaminen ja peittäminen)
Oman kunnan jäsenet           380 €
Muiden kuntien jäsenet         600 €

Arkkuhaudan peruskunnostus (hautakummun tasoitus ja nurmen kylväminen)
Kustavin kunnan jäsenet      50€
Muiden kuntien jäsenet        80€

Uurnahauta (haudan avaaminen ja peittäminen)
Oman kunnan jäsenet                        70 €
Muiden kuntien jäsenet                      155 €

Sirottelu oman kunnan jäsenet           40 €
Sirottelu muiden kuntien jäsenet        40 €

Vanhaa hautaa tutkimassa

Hautojen hoito

Hautojen hoidosta vastaa omaiset tai seurakunta sopimuksen mukaan. Haudanhoitosopimuksia tekevät toimistosihteeri Tiina Rostén ja talouspäällikkö Tuula Ikola. Kirkkoherranvirasto on auki maanataisin klo 10-12.

Haudanhoitomaksut 2020

1v

5v

10v

1 hautasija

2 hautasijaa

Seuraavista sijoista lisämaksu 53 €

Peruskunnostusmaksu 36 €/hauta ensimmäisen kerran seurakunnan hoitoon tulevasta haudasta.

Hoitoon sisältyy yksi peruskukka hautaa kohti sekä reunakukkia tarpeen mukainen määrä, kastelu, rikkaruohojen kitkeminen ja havut sekä kanerva syksyllä tai kanervan sijasta orvokit keväällä äitienpäivään mennessä.

Erikseen voidaan sopia äitienpäivän ruusun laittamisesta ja hoidosta, hinta 51 €/vuosi. Lisäksi voidaan erikseen sopia kynttilän laittamisesta haudalle pyhäinpäivänä/jouluna. Kynttilä on 24 h palava lasilyhty. Kynttilä, sytyttäminen ja poiskorjaaminen 26 €/kerta.

Kastelu ja rikkaruohojen kitkeminen 56 €/vuosi/hauta.

Haudanhoitosopimuksia tekevät toimistosihteeri Tiina Rostén ja talouspäällikkö Tuula Ikola. Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaisin klo 10 - 12.00, Kivimaantie 20, Kustavi.