Hautapaikat

Kustavin hautausmaalla on arkkuhautapaikkoja, uurnapaikkoja ja sirottelualue.

Nykyisen hautaustoimilain perusteella uusia paikkoja ei voi varata ennakkoon. Haudanhallintaoikeudet myönnetään 25 vuodeksi.

Arkkuhaudat

Kaikki arkkupaikat ovat matalapaikkoja, syvähautaa ei ole mahdollista kaivaa. Hautaamisen jälkeen koskemattomuusaika on 20 vuotta. Kukkien kuihtumisen jälkeen omaiset huolehtivat niiden poistamisesta. Kummun tasoitus ja nurmikon kylväminen paikalle on omaisten tehtävä, mutta sen voi ostaa seurakunnalta. Hautamuistomerkin voi tuoda mieluummin vasta talven jälkeen. Mikäli muistomerkki poikkeaa oleellisesti vallitsevasta käytännöstä, lupa haetaan kirkkoneuvostolta.

Uurnanlasku

Vainajan tuhka voidaan haudata aikaisintaan kahden viikon kuluttua siunauksesta. Uurnanlaskun toimittaa suntio ja pyydettäessä pappi osallistuu tilaisuuteen. Omaisilla on mahdollisuus osallistua haudan peittämiseen. Tuhka tulee haudata vuoden kuluessa tuhkaamisesta. Laki määrää, ettei tuhkaa saa jakaa osiin ja haudata eri paikkoihin.

Uurnan voi laskea myös arkkupaikkaan, vaikka koskemattomuusaika olisi voimassa. Samaan arkkuhautapaikkaan mahtuu useita uurnia.

Hautapaikkamaksut 2018

Arkkuhauta

Oman kunnan jäsenet                     125 €
Sotaveteraanit ja
miinanraivaajat puolisoineen         0 €
Muiden kuntien jäsenet                  1040 €

Uurnahauta

Oman kunnan jäsenet                 30 €
Sotaveteraanit ja
miinanraivaajat puolisoineen     0 €
Muiden kuntien jäsenet              210 €

Haudan voimassaoloaika on 25 vuotta.

Hauta on kokonaisuus, jonka kaikkien sijojen tulee olla voimassa yhtä pitkän ajan.

Vanhaa hautaa tutkimassa

Hautojen hoito

Hautojen hoidosta vastaa omaiset tai seurakunta sopimuksen mukaan. Haudanhoitosopimuksia tekevät toimistosihteeri Tiina Rostén ja talouspäällikkö Tuula Ikola. Kirkkoherranvirasto on auki maanataisin klo 10-12.

Haudanhoitomaksut

HAUDANHOITOMAKSUT 2017

1v

5v

10v

1 hautasija

2 hautasijaa

Seuraavista sijoista lisämaksu 52 €

Peruskunnostusmaksu 35 €/hauta ensimmäisen kerran seurakunnan hoitoon tulevasta haudasta.

Hoitoon sisältyy yksi peruskukka hautaa kohti sekä reunakukkia tarpeen mukainen määrä, kastelu, rikkaruohojen kitkeminen ja havut sekä kanerva syksyllä tai kanervan sijasta orvokit keväällä äitienpäivään mennessä.

Erikseen voidaan sopia äitienpäivän ruusun laittamisesta ja hoidosta, hinta 50 €/vuosi. Lisäksi voidaan erikseen sopia kynttilän laittamisesta haudalle pyhäinpäivänä/jouluna. Kynttilä on 24 h palava lasilyhty. Kynttilä, sytyttäminen ja poiskorjaaminen 25 €/kerta.

Kastelu ja rikkaruohojen kitkeminen 55 €/vuosi/hauta.

Haudanhoitosopimuksia tekevät toimistosihteeri Tiina Rostén ja talouspäällikkö Tuula Ikola. Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaisin klo 10 - 12.00,  Itärannantie 3, Kustavi.